La Fageda d’en Jordà, el bosc més bonic de tota Catalunya

La Fageda d’en Jordà, el bosc més bonic de tota Catalunya

La tardor és la temporada preferida per a interessar-se pels paratges naturals, gaudir de la puresa, recórrer per les senderes de la Fageda d’en Jordà, caminant amb diverses espècies i faunes amb els quals meravellar-se la vista, per això arriba l’èpica en la qual visitar la Fageda d’en Jordà, el bosc més bonic de tota Catalunya i l’altura d’altres fagedes com el Faedo de Cenyís de Lleó, Fageda de Montejo, Madrid, i altres 10 llocs de singular bellesa repartits per tota Espanya.

Catalunya posseeix un patrimoni natural molt ampli, gran part de la seva geografia està edificada per boscos i Parcs Naturals que constitueixen un paper fonamental en la vida de nombroses espècies, sobretot les hagis, que creixen en unes condicions poc usuals, però que gràcies al terreny de roca volcànica i la humitat es converteix en un lloc ideal.
El canvi d’estació ofereix una gran varietat de colors que només són accessibles per als qui estan disposats a recórrer alguna de les seves múltiples rutes i camins.

El Alt Pirineu, protegeix entre les seves muntanyes alguns dels millors enclavaments per a poder gaudir de la naturalesa en el seu estat més pur.
Els col·legis solen fer excursions mostrant la realitat de la naturalesa en el seu estat més verge i adaptat a aquest segle.

Els boscos de la Garrotxa, un lloc màgic

Tots els boscos són susceptibles de ser llocs on esdevenir històries, des de reals a fictícies, i la Fageda d’en Jordà és un lloc més propi de conte que de real. Tot això és gràcies a la bellesa dels seus paratges, zones totalment verdes, de gran bellesa que et faran oblidar qualsevol ciutat. En aquesta zona els edificis es canvien per arbres centenaris amb nombroses branques que canvien de color segons l’estació de l’any, aquests canvis acreixen la sensació de “conte de fades” que recorre la pell de cadascun dels visitants.

Amb una ubicació molt pròxima a Sant Pau, Olot i Els presses, petits pobles medievals de voltant, aquesta zona sembla treta d’una altra època o d’un llibre màgic, les nombroses rutes ofereixen diferents zones d’accés a aquests boscos i paratges naturals recobert sobretot per faigs, per a veure els racons més emblemàtics que no cal perdre’s.

Aquestes rutes ofereixen fotografia inigualables i inoblidables per a viatges en família i amb amics, i encara més impressionants si ets un fotògraf professional ja que el joc de la llum amb els diferents matisos converteixen a la zona en un lloc únic.

La lava del volcà Croscat, el naixement de tot

Tota la Fageda d’en Jordà neix just damunt d’una bugada de lava, el volcà Croscat, un dels molts volcans de la zona és el causant d’aquesta meravella natural, a més és el volcà més jove de la Península Ibèrica, la seva bugada de lava i el cràter tenen una extensió d’uns 20Km, plana, de poca altura i de fàcil accés per als visitants.

Per a visitar el volcà Croscat, hi ha un reguitzell d’itineraris en els quals les activitats a l’aire lliure és un dels seus grans punts a favor ja que predisposa a recórrer-lo a peu, amb bicicleta o qualsevol mitjà de transport que no sigui a motor.
Visitar els seus voltants són és d’obligat compliment per als grans interessats en la naturalesa.

Naturalesa i relax en els càmpings Garrotxa

Si t’encanten la naturalesa, despertar amb el so dels ocells i que el primer que vegis sigui un paisatge de somni, potser el teu lloc està lluny de la ciutat i els càmpings són un dels millors llocs per a gaudir d’aquests elements.

El so de l’aigua en caure és una de les coses més relaxants i agradables per a l’oïda humana, la vegetació adorna a un paisatge icònic per a desconnectar de la rutina i passar uns dies en plena naturalesa amb amics o família.

La seva bellesa singular d’aquest lloc ja el va immortalitzar el poeta català Joan Maragall qui en un dels seus texts destacava la bellesa i els seus colors.

“Saps on està la fageda de Jordà?
Si vas al voltant d’Olot, per sobre del pla,
trobaràs un lloc verd i profund
com mai més hagis trobat en el món:
un verd com d’aigua endins, profund i clar;
el verd de la fageda de Jordà”.