Viatjant als voltants de Lava Parc: Olot

Viatjant als voltants de Lava Parc: Olot

Com ja sabeu Lava Parc es troba en un entorn privilegiat, envoltat de bonics pobles, volcans dormits i preciosos llocs que visitar. Hem volgut que coneguéssiu la zona mitjançant els nostres comentaris. Aquesta setmana volem anar amb tots vosaltres a la capital de la comarca, a la anomenada ciutat dels volcans. Benvinguts a Olot.

Olot esta assentada al voltant de 3 volcans: El Volcà Montsacopa anomenat popularment com a Sant Francesc per l’ermita que hi ha al capdamunt, el volcà Montolivet on  a la seva falda hi ha el barri de Sant Pere Màrtir i el Volcà La Garrinada al barri de Sant Miquel, que te un cràter obert capa un costat.  Us recomanem pujar al volcà  Montsacopa situat al bell mig de la ciutat, es pot donar la volta a peu al seu cràter, on hi ha 3 torres de defensa de les guerres carlines, i la capella de Sant Francesc,  fa pocs mesos  que s’hi ha obert un bar – restaurant. Les vistes sobre Olot son magnifiques.

Però Olot no és únicament conegut per la seva naturalesa, sinó que també compta amb un interessant patrimoni cultural. Per això, si t’acostes a Lava Parc i vols conèixer Olot, no deixis de visitar els seus monuments d’estil modernista: La casa Gaietà-Vila, la casa Solà-Morales o la casa Masramon. A més dels claustres renaixentistes del Carme que formen part de l’Escola d’Art d’Olot.

La pintura, escultura i ceràmica són claus al seu patrimoni. Per exemple, l’Escola d’Olot té una gran representació al Museu Comarcal de la Garrotxa, situat als claustres de l’Hospici. I no ens oblidem de destacar la tradició pessebrística de la zona, que compta amb renom a nivell mundial, lligada segurament per la gran quantitat de tallers de imaginaria religiosa que hi han hagut a Olot, en podeu visitar un,  L’art Cristià, transformat en un magnífic museu dels Sants.

A Olot  hi trobem els aiguamolls de la Moixina, una reserva d’interès geobotànic amb una varietat de flora i fauna increïble, mereix la pena acostar-se a veure-ho. Olot és la ciutat de les flors i les fonts ,més de 40 al seu municipi, cal destacar la mateixa Font Moixina, la de  Sant Roc o la del Parc Nou on també hi ha el Museu dels Volcans.

La zona de la Garrotxa és un lloc increïble que cal conèixer, ofereix moltes activitats que realitzar i coses que veure. Al Lava Parc som coneixedors de tot el que nostra zona pot oferir-te i el molt que pots gaudir. Vine a veure’ns.

T’esperem, ho passaràs molt be.