Viatge a Castellfollit de la mà de Lava Parc

Viatge a Castellfollit de la mà de Lava Parc

Ja fa uns quants dies, vam viatjar amb tots vosaltres al preciós poble medieval de Santa Pau. Avui volem anar a descobrir nous llocs i us ensenyarem un altre increïble lloc de l’entorn del nostre parc: Castellfollit de la Roca.

Si per alguna cosa destaca aquest poble de la comarca de la Garrotxa, és pel lloc on esta situat, un cingle d’origen volcànic de 50 metres d’altura, podria dir-se que el poble està justament penjant d’un precipici. El que el converteix en un dels pobles més sorprenents de la zona. És un dels pobles més petits de tot el país a nivell d’extensió i en l’actualitat, compta amb uns 1000 habitants.

De gran interès turístic, el poble organitza gran quantitat d’activitats, fires i festes. A més, des de el poble es poden realitzar moltes excursions, rutes i al mateix temps descobrir un paisatge arquitectònic inigualable.

Què es pot visitar a Castellfollit?

– Cinglera Basàltica:  Des de la part inferior del poble, venint per la carretera des de Girona es veu la cinglera, una de les atraccions turístiques més visitades de la zona

– Plaça Josep Pla: a l’extrem del cingle, es troba aquesta plaça, que és un magnífic mirador on es pot veure  la vall dels dos rius: el Fluvià i el Toronell. Unes vistes increïbles.

– Església de  Sant Salvador: té un campanar al que es pot pujar i contemplar unes vistes meravelloses des d’aquí.

– Carrer de l’església: en aquest carrer se situa tota l’arquitectura més típica de la zona.

– Rutes: Hi ha una gran quantitat d’excursions  que apropen a conèixer tot el parc natural. La vall del bac, la fageda o el santuari de Cos és alguns dels llocs que podreu veure.

No oblideu visitar alguns dels bons restaurants que hi ha al poble i degustar la cuina volcànica tan famosa de la zona. No podreu provar-ho en un altre lloc de forma tan autèntica.