Un fageda entre volcans, “la Fageda d’en Jordà”

Un fageda entre volcans, “la Fageda d’en Jordà”

La Fageda d’en Jordà és una de les 26 reserves que hi ha al Parc Natural de la Garrotxa.

Els fans de la fotografia que busquen a la desesperada aquesta foto especial en alguns dels boscos més bonics de país, poden trobar-la en aquest lloc màgic de Catalunya, que es troba a la comarca de la Garrotxa (Girona) en un poblet emblemàtic anomenat Olot.

La Fageda d’en Jordà, és un bosc a 550 metres d’altura, una altitud baixa per estar sobre terra de volcans disposada en petits turons de material volcànic anomenats “tossols”, procedents dels volcans Croscat i Santa Margarida. Aquests dos distintius, fa de la zona única a Europa.

Venir a gaudir de Lava Parc i passejar per la Fageda és molt gratificant i fàcil, hi ha molts camins senzills i ben senyalitzats perquè la visita sigui més emocionant i màgica. També es poden fer excursions en carruatge que encara fa l’aventura molt més espectacular gràcies a Activitats Garrotxa.

A l’actualitat, la Fageda d’en Jordà és un gran reclam turístic durant qualsevol època de l’any. A la tardor, els visitants busquen contemplar les diferents tonalitats de color que agafa el full de faig al caducar i el peculiar paisatge que els Tussols donen a aquest bosc. La Fageda és preciosa en especial a la tardor. Si estàs pensant en fer esport en aquest entorn, pot participar en multitud de caminades i curses populars de la Garrotxa, organitzades i que visiten els punts de major interès de la comarca. Les activitats que proposem a Lava Parc per a totes les edats són també molt saludables i divertides.

¿Com es pot visitar La Fageda d’en Jordà?

Hi ha dues opcions a triar en funció de la necessitat i preferències. L’entrada a la Fageda és gratuïta i es pot deixar el cotxe a l’aparcament per uns 4 € i on trobareu tant l’oficina d’informació com els carruatges de cavalls.

Per als més exploradors, rutes a peu

Si voleu anar al vostre aire, teniu temps i ganes de contemplar el paisatge a peu, endinseu a la zona caminant. A l’oficina d’informació us donaran mapes amb circuits possibles. Hi ha un camí molt curt, senzill i circular des d’on es pot veure la part més frondosa en no més de mitja hora.

Per passejades una mica més llargues, molt recomanable arribar fins a la Granja de Làctics de La Fageda, i fer la seva visita guiades per conèixer de prop com fabriquen els seus famosos iogurts. Allà, les vaques gaudeixen de la natura i ¡de música clàssica! Si no coneixes la història tens en aquesta visita l’oportunitat que t’ho expliquin.

Si aneu amb nens o persones de mobilitat reduïda o no teniu ganes de caminar, pugeu a un carruatge de cavalls.

carruaje de caballos y carros para visitar el hayedo de jorda

Aquesta opció us permetrà visitar la part més frondosa de la zona i de manera còmoda, sense cansar-vos. La ruta amb carro de cavalls dura sobre l’hora, té un preu de 9 € adults i 5 € nens – els tiquets es poden comprar a l’aparcament. Descargar la ruta completa.

A mig camí, podreu parar a passejar i fer fotos del preciós paisatges de fagedes. El guia a bord del carruatge us explicarà tots els detalls, de forma entretinguda i amena. I si aneu amb nens, podran seure davant per veure de prop el cavall. Si el dia s’espatlla i es posés a ploure, no us preocupeu, el carro està cobert i també és molt bonic el camí veient la pluja caure al terra i olorant els diferents olors que desprèn l’aigua quan cau sobre la vegetació de l’indret.

La Fageda d’en Jordà és un lloc místic, ha estat font d’inspiració d’artistes; pintors i poetes com Joan Maragall, que va escriure el poema que va fer famós aquest petit racó de Pirineu.