Turisme de proximitat a Girona

Turisme de proximitat a Girona

Si tornem enrere en el temps trobem que aquest any ha sigut molt diferent a la resta, ja que no hem pogut realitzar tantes activitats lúdiques ni viatges com ens agradaria. Ens trobem que es recomanable fer turisme de proximitat. Això s’ha degut a la situació de pandèmia global que ha provocat el COVID-19.

Però realment, no hem de veure això com un obstacle ni molt menys. Tot el contrari. Per sort estem en un dels millors països en quant a clima, gastronomia, paisatges, monuments i ciutats d’Europa. Comptem amb tantes zones d’interès, que moltes d’elles no són molt visitades, i això és bo si el que busqueu és passar unes vacances, fer una escapada o simplement voleu descobrir més espais lúdics i divertits com Lava Parc.

Per això ens ha agradat l’idea de fer un article on parléssim del turisme de proximitat, un tipus de turisme que serà molt freqüent durant els propers mesos. Per això no està de més saber zones turístiques que podem visitar en un futur, ja sigui hivern, primavera, estiu o la tardor i ens centrarem en la província de Girona.

Turisme de proximitat a la Garrotxa

Si el que voleu és buscar un lloc per desconnectar, una de les millors zones és la comarca de la Garrotxa. Aquí no trobareu platja com a la zona del litoral, però quedareu meravellats de la vostra decisió. La Garrotxa és una de les zones de Catalunya més exòtica, ja que compte amb el Parc Natural de la Zona Volcànica, la Fageda d’en Jordà, el Gorg del Molí dels Murris i poblets amb molta historia.

rutas y actividades al hayedo de jorda

A la Zona Volcànica de la Garrotxa trobarem més de 20 volcans inactius. Com que aquests volcans porten milions d’anys sense cap mena d’activitat han crescut moltes espècies de plantes als seus peus i parets, creant un ecosistema molt especial.

D’alta banda trobem la Fageda d’en Jordà, que es troba dintre del Parc Natural de la Zona Volcànica. La Fageda d’en Jordà és un bosc de faig que ha crescut sobre la colada del volcà Croscat, per això és un bosc únic dintre del territori nacional.

Com hem dit abans, també trobem el salt d’aigua del Moli dels Murris, situat al poble de Les Planes d’Hostoles. Aquest salt d’aigua és perfecte per anar a l’estiu i passar un dia amb els amics. L’aigua cristal·lina del gorg fa que desprengui uns colors blaus i verds que farà que t’enamoris de la zona. I si parlem dels pobles de la Garrotxa, trobem que la majoria tenen un origen medieval, amb carrers de pedra, esglésies romàntiques i edificis culturals on podràs aprendre més sobre la historia de cada poble.

Pel que fa a allotjament no tindràs problema, ja que a Olot, que és la ciutat més propera, trobaràs hotels i hostals. Però si vols viure una experiència més aventurera i vols desconnectar totalment de la vida de ciutat, el que et recomanem és que vinguis al Càmping Lava i gaudeixis de la diversió de Lava Parc.