Què es l’Slackline?

Què es l’Slackline?

Un dels esports d’equilibri que està molt de moda és l’slackline. Consisteix en caminar per una cinta elàstica de costat a costa mantenint l’equilibri.  És una modalitat que s’assembla molta a caminar sobre la corda fluixa, però té la diferència que s’utilitza una cinta elàstica en comptes d’una corda.

Consells per practicar slackline

Si ets dels que no havia practicat mai aquesta modalitat d’esport, segurament, et costi una mica al principi, ja que no tindràs tant equilibri com una persona experimentada. Per tant, la millor opció és que comencis amb moviments estàtics, que pugis a sobre de la cinta i que aguantis l’equilibri tot el que puguis. 

D’aquesta forma vas acostumant al teu cos als moviments equilibradors. Quan tinguis més pràctica comença a caminar a poc a poc controlant l’equilibri. L’objectiu és que no caguis i no et faci mal, per tant no tinguis presa.

Un altre consell és que quan pugis a la cinta o facis lentament. Primer poses un peu a la cinta, mentre l’altre està a terra. I vas pujant poc a poc mentre encara tens suport en el peu del terra. D’aquesta forma podràs controlar el zigzagueig de la cinta i reduir-lo a l’hora de pujar, perquè si és molt brusc no aconseguiràs mantenir-te estable.

Una vegada estiguis a dalt utilitza els braços amb moviments suaus per controlar el teu moviment corporal i aconseguir mantenir-te a sobre de la cinta. És molt important aquest joc de braços combinat amb la força dels abdominals i de les cames que són les que mantenen el contacte directe amb la cinta, ja que aquest esport requereix coordinació.

Beneficis de l’slackline

  • Millora la concentració, gràcies al fet que sempre que estàs a sobre de la corda i vols mantenir l’equilibri has d’estar totalment concentrat per no caure.

  • Corregeix la mala postura, ja que al controlar de forma equilibrada el teu cos l’estem forçant al fet que faci una bona postura per mantenir-nos estables sobre la cinta.

  • Augmenta la força del tronc superior, perquè estem realitzant una força constant en els nostres glutis, abdominals i els nostres bessons.

  • Practicar slackline pot fer que el teu rendiment en altres esports millori, ja que molts esports requereixen tenir molt bon equilibri.

  • Pot arribar a evitar lesions gràcies a un major nivell d’equilibri.

  • Depenen de les lesions pot ajudar a rehabilitar-les, ja que t’obligues a utilitzar tots els músculs del teu cos i els hi dónes nous estímuls.

Si visites la Garrotxa, et recomanem el Càmping Lava per gaudir d’uns dies de  natura i diversió amb nosaltres!