Què és el geocatxing?

Què és el geocatxing?

A vegades pensem en fer activitats plenes d’aventures, en les quals ens hem d’organitzar molt bé per aconseguir un objectiu concret i millorar la nostre competitivitat. I de segur, que a tots els nens i nenes els hi agrada buscar el seu propi tresor, com si estiguessin a un conte de pirates. Per això, en aquest article, parlarem del geocatxing, un tipus de joc que s’ha posat de moda durant els últims anys y que és molt recomanable pels nens.

El geocatxing és una activitat que consisteix en trobar tresors a través de la lectura d’un mapa, ja sigui un mapa en format paper o un mapa en format digital a través d’un dispositiu electrònic. I com a peculiaritat, el geocatxing, es caracteritza per formar una gran comunitat, per això quan nosaltres trobem un tresor i ens l’emportem, hem de deixar també un petit obsequi per la persona que el trobi més endavant. O sigui, que nosaltres tenim la obligació de fer que el lloc del tresor perduri en el temps.

Al Lava Parc tenim els nostres tresors ben amagats per a que els nens que vinguin s’ho passin molt bé buscant tots plegats. I evidentment, tots els tresors estan dintre del nostre recinte, per tant no hi ha cap perill. La durada de l’activitat durarà el que tinguin els nens en trobar els tresors, i normalment obtenen una mica d’ajuda per part d’un monitor que s’encarrega de controlar que tot vagi bé. 

Beneficis del geocatxing

  • Els nens aprenen a llegir un mapa i a orientar-se.
  • Poden aprendre a utilitzar un mapa de paper.
  • Poden aprendre a utilitzar un mapa digital i la tecnologia que utilitzaran, ja sigui un mòbil o una tablet.
  • Aprenen a observar molt millor el terreny.
  • Incentiva el treball en equip i la coordinació entre ells.

Si no sou nens, però us ho voleu passar molt bé buscant tresors, teniu l’opció de descarregar-vos l’aplicació oficial de “Geocatxing” en IOS o en Android. Trobareu moltes rutes a la Garrotxa en les que hi ha molts tresors per descobrir y que os esperen per formar part de la gran comunitat de geocatxing que hi ha formada.