L’ermita perduda en el volcà de La Fageda d’en Jordà a la Garrotxa

L’ermita perduda en el volcà de La Fageda d’en Jordà a la Garrotxa

La Garrocha o Garrotxa, guarda un secret que ha quedat amagat entre els seus veïns de la província de Girona, L’ermita perduda en el volcà de la fageda d’en jordà a la Garrotxa. Dins de la seva comarca hi ha un dels paisatges més particulars de tota la península, una zona volcànica icònica i exemplar que s’estén en al llarg de la província catalana.

Un parc natural volcànic, potser de menor canvia de nom com la que pot tenir altres zones volcàniques del país com són les illes canàries, però sens dubte una de les més espectaculars per a visitar dins de la península, un exemple de meravella natural gràcies al seu paisatge únic en el qual els visitants podran reconèixer els 40 cons i 10 cràters que formen part d’aquest singular lloc.

El Parc Natural de la Garrocha és un dels punts més visitats de tota la comarca que com a principal atracció turística compta amb el volcà de Santa Margarida, molt prop del municipi de Santa Pau (Olot).

Amb una altura de 682 metres, aquest antic volcà va entrar en erupció fa 11.500 anys provocant una erupció de milions de tones de magma que es van acumular al seu voltant ajudant el naixement de la biodiversitat de la qual avui fa gala la zona.

Un paratge natural replet de vida, molta vegetació que recobreix els seus vessants en les quals destaca l’alzina com el seu principal protector.

A l’interior de Santa Margarida, en el seu cràter d’uns dos quilòmetres i cobert d’arbustos, com si es tractés d’un secret, d’un enclavament propi de qualsevol secret mil·lenari propi d’una pel·lícula o de qualsevol llibre de temàtica romàntica, sobre el mantell d’herba que cobreix el sòl volcànic es troba una petita ermita romànica. Aquesta petita església de la qual rep el seu nom el volcà data d’una gran antiguitat i història.

En 1428 aquesta petita ermita va ser destruïda a causa d’un terratrèmol que va arremetre contra la zona, no va ser fins més de quatre segles després el que va provocar la seva reconstrucció fins a acabar l’edifici actual que data de 1865.

Sens dubte, un lloc especial que té molt que oferir als qui els encanten els paratges naturals o simplement volen desconnectar.

Càmping lava, el teu càmping a la Fageda

Des de l’àrea de turisme de la Garrotxa s’adverteix que està prohibit fer pícnic en les reserves naturals, per la qual cosa cal fer-ho en les zones especialitzades per a això com són els càmpings naturals la fageda com a càmping lava.

Aquest càmping en ple parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa ofereix una gran quantitat de serveis i oci com són les activitats en la Garrotxa des de piscina, passeigs a cavall, carruatges per als més tranquils, fins a rutes de 4×4 o itineraris per a realitzar amb bicicleta per als quals busquen una estada més moguda.
Potser a destacar de les seves activitats també sigui la possibilitat de visitar la granja de les quals disposen i els diferents packs per a gaudir de totes les activitats.

Aquest complex d’allotjament i activitats està dissenyat per a estades en família, amics i també per als més petits. Oferint al llarg de l’any un bon nombre de possibilitats perquè l’estada sigui el més agradable i divertida possible, acostant l’entorn als qui passen uns dies en la zona.

A més, compta amb diversos restaurants per a oferir als visitants un millor servei i comoditat.

Qualsevol visitant al càmping lava de Lava Parc podrà gaudir de qualsevol dels onze municipis i la seva orografia, que formar part de la zona volcànica de la Garrocha, un lloc boscós amb centenars de fagedes, rouredes que conviden a realitzar llargs passeigs envoltats de naturalesa.

Si la teva intenció és desconnectar i passar uns dies envoltat de la naturalesa, amb amics i família, aquest enclavament paisatgístic pot ser la teva millor opció, a més aquest parc natural compta amb una xarxa de senderes itinerànnia el que facilita accedir a peu a qualsevol punt de la Garrocha, el Ripollés o l’Alt Empordà de Itinerànnia.

L’àrea de turisme també ha habilitat dos grans aparcaments entre Olot i Santa Pau per a la recepció de visitants, just al costat de la Fageda d’a Jordà i l’àrea de Santa Margarida perquè puguis visitar o el seu icònic volcà amb l’ermita en el seu cràter o pujar a l’alt del Croscat.