L’entorn màgic de Lava Parc a la Garrotxa

L’entorn màgic de Lava Parc a la Garrotxa

Un dels entorns naturals més impressionants d’Europa es troba a la Garrotxa. La comarca de la Garrotxa compta amb molts espais naturals protegits gràcies a la quantitat de biodiversitat que podem trobar en ells i a les condicions geogràfiques de la terra. Estem parlant d’un entorn natural format per volcans inactius des de fa milers d’anys que envolten la ciutat d’Olot i altres pobles com Santa Pau.

Zona Volcànica de la Garrotxa

La Zona Volcànica de la Garrotxa compta amb gairebé 40 volcans inactius que a dia d’avui no representen cap perill, ja que porten així milers d’anys inactius i de moment no han presentat cap indici d’activitat al seu interior. A més, tant les seves parets com el seu voltant, a l’actualtat estan envoltats de vegetació diversa i fauna molt interessant. D’aquesta manera s’ha creat un ecosistema natural impressionant que és molt difícil de trobar en una altra part de món.

Tota aquesta zona està protegida, perquè l’ésser humà no perjudiqui aquest hàbitat amb la construcció d’infraestructures de ciment. Així es garanteix la seva conservació. Aquest és un dels factors pels quals es considera una de les millors zones volcàniques de tota la Península Ibèrica.

Volcà Croscat

El volcà més popular i visitat de tots és sense dubte el volcà Croscat. Aquest volcà és una mica peculiar a causa de la forma de ferradura que té, que va ser formada, segurament, per una ruptura de la paret en aquest costat, ja que és possible que expulsés més lava de la que podia quan fa milers d’anys estava actiu.

A més, aquest és el volcà més alt de tota la Península Ibèrica, i el més jove de tots els que podem trobar dins d’aquest gran parc natural, el que el fa encara més especial.

Volcà de Santa Margarida

Un altre dels volcans més populars de la Garrotxa és el volcà de Santa Margarida, que és més petit que l’anterior, però no passa desapercebut gràcies a l’ermita que hi ha construïda dalt d’ell. Aquesta ermita és l’ermita de Santa Margarida i va ser construïda al segle XV, enmig de les parets del cràter.

Fageda d’en Jordà

La Fageda d’en Jordà és un bosc únic al món a causa de les condicions de l’ecosistema en què ha crescut. Estem parlant d’un bosc de faigs que ha crescut sobre una superfície volcànica de lava… per això és tan especial. Aquest factor el fa diferent a qualsevol bosc de faigs de el món, ja que només el podem trobar a la Garrotxa.

A més, aquest bosc es troba dins de l’espai protegit que s’anomena Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de manera que si aneu heu de ser molt respectuosos a l’hora de reciclar els residus que genereu durant el dia.

Santa Pau

Si aneu al poble de Santa Pau també podreu descobrir coses noves. Podeu visitar el casc antic, que està ple de curiositats de l’edat mitjana. També podeu fer la ruta roma romana de la via de Capsacosta, que no és molt coneguda, però val molt la pena. A més, no és molt llarga, trigareu 2 hores més o menys entre anar i tornar sense parar.

També podeu gaudir una mica de la gastronomia al Cal Fésol, un restaurant on són experts en cuinar els fesols, que provenen de les hortes de prop. 

Com veieu l’entorn del Lava Parc està ple de curiositats i, sobretot, de màgia. Per això us convidem a que passeu un dia amb nosaltres i gaudiu de la vostre experiència. Us esperem!