La importància dels Parcs Naturals

La importància dels Parcs Naturals

En un món contaminat en el qual cada vegada s’extingeixen més espècies d’animals i plantes, els parcs naturals i nacionals son d’una gran importància pel medi ambient. L’ONU ja va alertar l’any passat que “estem vivint la major pèrdua bilógica des de l’extinció dels dinosaures. Cada any, entre 18.000 i 55.000 espècies es converteixen en extintes”. Un problema que s’agreuja amb els anys.

En el cas de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on es troba Lava Parc, que és considerat Parc Natural, té una superfície protegida de més de 15.000 hectàrees.

Els espais naturals es caracteritzen per ser llocs on gairebé no intervé la mà de l’ésser humà, són llocs de gran importància per les seves característiques paisatgistes, la seva flora i la seva fauna. Aquests estan regulats per la llei i la seva gestió ha de garantir abans de res la conservació del parc.

Aquesta conservació és important per a la protecció de la flora. En el cas del Parc Natural de la Garrotxa té una vegetació exuberant, omple de fagedes, rouredes i alzinars. Tots ells li atorguen un increïble i excepcional valor paisatgístic sent el paisatge volcànic millor conservat de tot el país. A més a més, aquesta conservació no només és important per mantenir una flora en perfecte estat, sinó que és essencial per a la fauna del parc. Existeixen més de 307 espècies al llarg de tot el Parc Natural de la Garrotxa (mamífers, aus, amfibis, rèptils, peixos) que dins del parc poden desenvolupar la seva vida amb total tranquil·litat, ja que en tots els parcs tant naturals com a nacionals està totalment prohibida la caça, la tala d’arbres i qualsevol tasca que perjudiqui a la flora i la fauna del mateix.

Des de Lava Parc et convidem a que visitis els preciosos Parcs Naturals que existeixen de punta a punta d’Espanya, i et sorprenguis amb el que és capaç d’oferir-te la naturalesa. Siguem conscients de tot el bé que ens aporta i intentem cuidar-la i inculcar als altres el respecte que es mereix. Si tots posem el nostre granet de sorra, viurem en un lloc millor.