Increment de reserves en campings

Increment de reserves en campings

Segons dades provisionals de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) durant el novembre del 2018  va haver-hi un augment de les reserves a càmpings, apartaments, turisme rural i albergs. De fet, les pernoctacions realitzades a allotjaments turístics extrahotelers van superar els 5,9 milions, el que significa un increment d’1,5% respecte al mateix mes del 2017.

Puja l’interès per les reserves a càmpings i establiments rurals

Aquestes dades evidencien la bona salut del sector. Aquest ha experimentat un augment a Espanya degut al increment de l’interès dels usuaris per un estil d’allotjament diferent i més pròxim a la natura i  als ambients naturals i rurals. Sobretot es tracta de pernoctacions experimentades per turisme interior.

Pel que fa referencia als càmpings, van registrar al novembre de 2018 un increment del 12,2%, respecte al mateix  mes de l’any anterior. En concret les reserves per part de residents van créixer   un 27,4%, i les del no residents van pujar un 6,1%.

A Espanya es van ocupar el 36,5% de les parceles ofertades als càmpings, un 2,5% més que durant el mateix mes del 2017. El nivell d’ocupació per parceles durant un cap de semana va arribar al 37,8%, amb un augment anual del 1%. El 67,2% de las pernoctacions en càmpings les van realitzar viatgers no residents, és a dir, no se tractaba de turisme interior del país. De fet, el Regne Unit és el principal mercat emissor, amb el 35,1% de les pernoctacions de no residents, un 7,6 més que al novembre del 2017.