Gorgs a la Garrotxa. Una altre manera de refrescar-se.

Gorgs a la Garrotxa. Una altre manera de refrescar-se.

Avui en dia habitants a la Garrotxa disposen de moltes maneres de refrescar-se quan les temperatures s’enfilen, una sortida amb cotxe la platja, diferents piscines municipals i privades però tot això només fa 4 dies que en podem gaudir, ja que els nostres avis no disposaven de tantes formes de refrescar-se.

Al Lava Parc disposem d’una piscina per adults i una piscina infantil però també volem compartir amb vosaltres la manera que tenien els nostres avis per refrescar-se.

En aquell temps anar a la platja era molt més difícil degut a les carreteres que hi havia i les piscines eren un privilegi que molt pocs podien gaudir. Però hi havia una altre solució, una solució natural i molt econòmica: els gorgs i salts d’aigua. La  Garrotxa disposa de més d’un centenar de piscines naturals ubicades per tota la comarca.

A Santa Pau es troba el Salt de Can Batlle una piscina natural on poder gaudir d’un bany en plena naturalesa i en un entorn privilegiat.

Situat a 10 minuts del Lava Parc direcció Mieres just passat el Mas Patxet, trobareu un camí a l’esquerra però aquest és un camí privat no l’agafeu, més endavant trobareu a la dreta de la carretera una petita esplanada on deixar el cotxe i seguir a peu. Un passeig tot planer de fàcil accés. Un cop deixat el cotxe i seguint el camí a mà esquerra passarem un menhir anomenat la pedra del diable i de la pedra al salt ja només queda 5 minuts caminant.

També si voleu fer ruta es pot començar des del pàrquing del poble de Santa Pau, des d’aquest punt fins al salt d’aigua hi ha 35 minuts a peu. En gran part del recorregut hi predomina l’ombra.  Cal sortir del poble direcció a Sant Marti Vell, però sense pujar a la ermita sinó que  s’ha tirar recte per el camí de sota. Fins arribar a la pedra del diable i seguidament arribarem al salt.

Bona remullada!

 

Foto: Gorgues Garrotxa