El volcà Montsacopa, una joia del Parc Natural de la Garrtoxa

El volcà Montsacopa, una joia del Parc Natural de la Garrtoxa

Ja us hem parlat en altres ocasions del fabulós entorn del que gaudim, preciosos pobles, increïbles paisatges i sorprenent vegetació. Una de les característiques més destacables del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrtoxa són els més de 40 cons volcànics. Ja vam voler que coneguèssiu una mica més un dels volcans més importants de la zona, El Croscat. Avui us parlem d’un altre, el volcà Montsacopa.

Aquest volcà alineat al costat dels altres dos, el Garrinada i el Montolivet és l’últim volcà que es va formar a la zona. Les seves últimes erupcions van ser fa uns 10.000 anys. El seu cràter arrodonit de 120 m de diàmetre i 12 m de profunditat, és únic al parc ja que no ha estat deformat per colades de lava. A més a més, devem la seva forma a una erupció poc explosiva i una altra de molt més forta, després.

Hem de destacar que al costat del seu cràter trobem una ermita “L’ermita de Sant Francesc”, la qual va ser construïda al segle XVII, i dues torres de vigilància de meitat del segle XIX construïdes durant les guerres carlines, són una de les principals atraccions turístiques d’Olot.

Pujar a aquest volcà no suposa cap dificultat i és una excursió molt indicada per fer en família. Està molt bé senyalitzada i es pot arribar fàcilment fins a allà. Es poden triar dos camins per accedir-hi, l’anomenat camí del Viacrucis o la segona via molt més pronunciada.

Acosta’t a veure’l i gaudeix de les meravelloses vistes que t’ofereix una vegada a dalt.