Deleita’t amb la Cuina volcànica en Lava Parc

Deleita’t amb la Cuina volcànica en Lava Parc

Menjar és un dels grans plaers de la vida, i a la comarca de la Garrotxa ho sabem molt bé. La nostra cuina és especial, coneguda com a cuina volcànica, comptem amb una gran varietat de productes i uns plats que només es troben aquí. Per deleitar-te amb plats típics i tradicionals, només has d’acostar-te al nostre restaurant Cal Fesol i gaudir de la cuina com mai, a més gràcies a les nostres combinacions aconseguim arribar fins als paladars més exigents.

Cal fesol se situa al bonic poble medieval de Santa Pau, per tant, no només difrutaràs del menjar sinó que també d’un entorn en plena naturalesa.

Però, què és el menjar volcànic?

Aquest tipus de cuina va començar fa més de 20 anys, i va neixer per defensar i promocionar tota la zona de la Garrotxa, utilitzant únicament els productes conreats, criats i elaborats a la pròpia comarca. Les característiques volcàniques especials de la terra fan que sigui fèrtil, arribant a aconseguir productes característics de la zona. Això converteix la seva gastronomia en un dels atractius turístics més importants.

Quins productes es poden trobar que són especials a la zona?

– Els fesols: Pot ser que sigui un de productes més coneguts de tota la comarca. Aquest tipus de mongetes només es conreen a la zona de Santa Pau. Es fan servir en un gran nombre de plats, acompanyades de tot tipus de carns com botifarras, guisats o a les amanides. A Cal Fesol podràs degustar-les amb all i oli, cansalada o amb un gran nombre de salses especials de la nostra carta.

La majoria dels visitants decideixen emportar-se alguns paquets d’aquest típic producte i fer els seus propis plats a casa.

– Formatge Serrat d’Ovella: aquest formatge artesanal està fet de llet crua. El seu temps de maduració no supera les 8 setmanes. És molt consistent, amb un sabor molt intens i una mica picant. Més que recomanable.

– Naps negres: s’han convertit en un menjar molt famós per la zona. Té un sabor molt delicat, molt més suau que altres varietats. Se sol consumir fins al mes de març i els reconeixeràs perquè és negre, llarg i prim amb una carn molt blanca. Poden acompanyar a guisats, en crema o fregit.

 

Si vols gaudir de la veritable cuina volcànica, no oblidis passar-te pel nostre restaurant. A més, comptem amb una gran varietat de guisats que no pots perdre’t. Vine a passar un dia de somni a Lava Parc i no oblidis passar-te per Cal Fesol, no te’n penediràs.