Cures bàsiques dels cavalls

Cures bàsiques dels cavalls

T’has preguntat alguna vegada quines són les cures bàsiques d’un cavall? Al Lava Parc comptem amb un gran equip de treball que s’encarrega de la cura dels nostres “petits”. Avui volem que descobreixis com cuidar a aquests preciosos i increïbles animals.

– El lloc on dormen els cavalls és un dels punts principals, ja que molta gent es pregunta què és millor, que dormin a l’exterior o a l’interior. La millor opció és dormir en un estable ja que els protegeix del fred, les tempestes i el sol. L’estable haurà de tenir una superfície tova perquè puguin descansar i que hi hagi espai suficient i l’animal no s’atabali. A més a més, aquest espai ha d’estar net, el més recomanable és netejar-lo dues vegades al dia. També cal netejar la menjadora i abeurador.

– És molt important la seva alimentació. L’aparell digestiu d’aquests animals és molt sensible. Tenir grans superfícies on els cavalls puguin tafanejar, moure’s en llibertat i s’alimentin, és el més adequat.

– La higiene del cavall també és molt important. Per això, el raspallat és molt important. Hauria de raspallar-se el cavall cada dia, a més a més ajuda a detectar ferides. Això sí, per al raspallat s’han d’usar diferents aparells, ja que cadascun serveix per a diferents zones o neteges més profundes.

– La revisió dels cascs és primordial. Suporten un gran pes de forma diària, i si tenen problemes amb ells poden perjudicar la seva salut. Per això, abans de sortir amb el cavall és important netejar-los i fer-ho amb cura.

– La dentadura és important també, aquesta pot afectar en la seva alimentació per això cal revisar-la d’una manera periòdica.

Vols conèixer als nostres cavalls? Podràs realitzar un gran nombre d’activitats amb ells i conèixer tot l’entorn de Lava Parc a lloms d’una de les nostres belleses.