Consells per protegir el medi ambient

Consells per protegir el medi ambient

Protegir el medi ambient és una tasca importantíssima, nosaltres com a parc natural estem molt conscienciats i volem conscienciar-vos a vosaltres perquè tots podem col·laborar a viure en un món millor amb unes pràctiques molt senzilles. Si tots posem el nostre gra de sorra aconseguirem millorar a poc a poc. Però com ho podem aconseguir?

 

Estalviar en la llum

– Instal·la llums de LED. Encara que són més cars duren 10 vegades més. D’aquesta manera ajudaràs no només a la teva butxaca sinó també a reduir la petjada del carboni.

– Recorda aïllar bé les finestres, conservaràs el calor a l’hivern , així com la frescor a l’estiu. Evita així que no se’n vagi part de l’energia per la finestra.

– No deixis la televisió o l’ordinador en l’opció “Stand By” segueixen consumint energia innecessària.

 

Estalvi d’aigua

– Evita deixar correr l’aigua quan et rentis les dents i les mans.

– Revisa si hi ha fuites d’aigua a les teves aixetes. Pots instal·lar limitadors de cabdal que et permetràn estalviar fins un 50% del teu consum.

– Posa rentadores totalment carregades, així no malgastaràs ni aigua ni electricitat.

 

Reciclatge

– Intenta usar piles recarregables, i no oblidis desfer-te d’elles als contenidors especials. Les piles contenen un àcid molt nociu per a la terra, no et desfacis d’elles en qualsevol lloc.

– Hi ha moltes campanyes perquè sapiguem com separar les escombraries. És molt important i urgent reciclar, el medi ambient ho necessita. Separa orgànic plàstic, paper, vidre i llaunes.

– Abans de llençar alguna cosa pensa si pots usar-ho d’una altra manera, l’objectiu és treure partit al que tens.

 

Transport

– Utilitza el transport públic. Viatjar en cotxe suposa la meitat de les emissions totals de CO2. També pots fer servir altres mitjans de transport com la bicicleta o el patinet. Ajudaràs a no generar més pol·lució.

 

Naturalesa

– Si tens pensat viatjar a un parc natural, a un càmping, a fer senderisme o qualsevol altre esport a l’aire lliure, recorda recollir totes les escombraries que generis, especialment para atenció als gots o ampolles de vidre poden arribar a generar els temibles incendis.

 

Si portes tots aquests consells a terme, la naturalesa t’ho agrairà, però no ho facis només per això, també has de fer-ho per tu i els que envolten, un món millor és un món millor per a tots.