Coneixent una mica més el Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa

Coneixent una mica més el Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa

Tant les activitats que realitza Lava Parc com el càmping, es troben en una de les zones més increïbles de tota la península ibèrica: el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Declarat com a Parc Natural al 1982, aquest paisatge volcànic de gran valor, es converteix en un lloc imprescindible per visitar. Ho pots fer de moltes maneres, rutes a peu, en globus, bicicleta, carrilet, passejades a cavall ,en 4X4 i moltes més. Però Saps realment del que es compon aquesta zona? T’ho expliquem!

Les zones paisatgistiques dels volcans de la Garrotxa ocupen més de 15.000 hectàrees de terreny. Sent així el paisatge de caràcter volcànic més important de tot el país i considerat un dels més importants a Europa.
Hi trobaràs 40 cons volcànics i més de 20 colades de lava basàltica a més de boscos, pobles, zones de cultiu i pastures. Encara que és cert que existeixen alguns punts que tenen un interès especial a causa del seu gran valor geològic. Entre els volcans més important trobem el Croscat, Santa Margarida o el Montscopa. Una zona que s’ha de veure!

Però només hi han volcans, les colades de lava de Sant Joan de les Fonts o l’increïble cingle de Castellfollit de la Roca, on s’assenta el poble, són algunes de les zones més boniques i interessants per visitar.

A més a més, la Fageda d’en Jordá és de visita obligatoria, un dels llocs més emblemàtics i famosos de la zona. El bosc de faigs més extraordinari que trobaràs. Excepcional pel lloc on creix, en la colada de lava procedent del volcà Croscat, els seus arbres poden arribar a mesurar els 20 metres!
La fauna amb la compta aquest zona també és molt rica. Senglars, guineus, àguiles o mussols son només alguns dels animals que destaquen a la Garrotxa.

Si vols conèixer aquesta preciosa zona, Lava Parc et proposa endinsar-te al bosc de la Fageda, passejar per aquests increïbles paisatges a cavall o acostar-te als volcans al nostre tren. Un viatge per la naturalesa difícil d’oblidar.