Coneixent l’entorn de Lava Parc: Besalú

Coneixent l’entorn de Lava Parc: Besalú

Ja sabeu que Lava Parc està situat en un entorn  increïble, no solsament per l’espai natural tan característic de la zona, sinó també pels pobles que envolten a tot aquest paratge. Entre ells  trobem Besalú,  un poble medieval amb molta història i d’un gran atractiu turístic.

Aquest preciós poble està situat a la mateixa comarca de la Garrotxa,en dirección a Girona  a poc més de 25 quilòmetres de LAVA PARC. Besalú segueix tenint un aspecte medieval pel gran nombre d’edificis d’aquest estil que s’hi conserven.

Però què podem veure?

Llocs interessants per conèixer:

El pont de Besalú
Sens dubte, podríem considerar-ho el símbol per excel·lència del poble. Es coneixen dades d’aquest monument del segle XI. Però evidentment, el pont ha hagut de ser reconstruït  vàreis vegades, això sí, sempre s’ha respectat l’estil medieval. Una de les ultimes reconstruccions va ser l’any 1965, ja que durant la guerra civil es varen volar dos arcs.

El Mikvé
També conegut com a banys jueus, juntament amb els de Girona, són els únics descoberts fins ara en tota la península ibèrica. Aquest recinte, del segle XII, ho conforma una casa de pedra de volta de canó, de caràcter romànic. No deixeu de veure’ls.

El monestir de Sant Pere
Aquest monestir, igual que el Mikvé, data del segle XII i és d’interès cultural des de l’any 1931. Es pot destacar de la façana els dos lleons: aquests representen el poder i  la protecció que té l’església sobre el mal. Una altra característica interessant és que a causa de les relíquies de Sant Prim i Sant Felicià, que es troben a l’interior, aquest monestir ha estat lloc de peregrinació durant moltíssims anys.

L’Església de Sant Vicenç
Es troben documentada ja al  segle X, si be l’edifici actual es reedificat als segles XII-XIII. Es conserva com a  relíquia un gragment de la Vera Creu, un motiu a afegir per convertir-se en lloc de peregrinació.

Besalú és un poble increïble amb molts racons per on perdre’s, solament n’hem nomenat alguns. El seu conjunt artístic-històric és un dels millors conservats de tota Catalunya gràcies a això, l’atractiu turístic que té és molt gran. Per això, si véns a passar uns dies a Lava Parc no pots perdre’t  visitar l’entorn que ens envolta. Et convidem a conèixer-ho!