Coneixent l’art romànic de la zona de la Garrotxa.

Coneixent l’art romànic de la zona de la Garrotxa.

Ets un amant de l’edat mitjana? Llavors, has de conèixer la comarca de la Garrotxa. Aquí trobaràs una mostra excepcional de tota l’arquitectura medieval. Tres pobles destaquen per sobre dels altres, Besalú, Santa Pau i Beget.

A la Garrotxa, podem visitar un gran nombre de monestirs, si vols fer unes precioses fotos, hauràs d’acostar-te als monestirs més destacats com Sant Pere de Besalú, un dels temples romànics catalans més destacats de tot el país, o el Sant Llorenç de Sous.

Les esglésies són un altre dels atractius d’aquesta zona. La de Santa Bàrbara de Pruneres conserva una làpida sepulcral amb gran valor arquitectònic, o la de Santa María d’Escalis, la qual està  penjada d’un cingle. Malgrat el gran nombre d’edificacions de les quals podem gaudir, els terratrèmols que van tenir lloc en els anys 1427 i 1433 van ser responsables de la destrucció d’un gran nombre d’edificacions, sobretot a la zona d’Olot.

El castell situat a Santa Pau, encara que no és visitable, és un dels edificis que no pots perdre’t. Igual que l’església de Santa María, presideix la plaça principal del poble i és de visita obligada.

No podem oblidar-nos de Beget, un autèntic monument a la zona  de l’ Alta Garrotxa. Les cases d’aquest preciós poble estan escalonades sobre el rio que creua el poble, travessant els dos ponts medievals. L’església de Sant Cristófol és una de les peces romàniques més interessants de Catalunya. Et convidem a que t’acostis.

Si decideixes a fer rutes per la zona, recorda veure una de les construccions més importants. El pont vell, fortificat i angulad, de Besalú. Aquesta es segurament el monument medieval més  important de tota la Garrotxa.

Si vols aprendre, gaudir i entendre aquest art tan antic, la teva visita a la Garrotxa és obligada.
I per descansar entre ruta i ruta, allotja’t en Lava Parc, tenim zona d’acampada, àrea pernocta, bungalows i hotels al mateix poble de Santa Pau. Tria el que més t’interessi i solament pensa a gaudir.
T’estem esperant.