Coneixent L’Alta Garrotxa

Coneixent L’Alta Garrotxa

Avui volem que conegueu una mica més en profunditat una altra zona situada molt prop de la Garrotxa, la coneguda com a Alta Garrotxa. L’espai més important del prepirineu Oriental. Un territori que està situat entre tres comarques: Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. Són 400 quilòmetres quadrats plens de pluralitat i particularitat.

Compta amb un gran interès natural i a més està catalogada com a zona d’especial protecció per a les aus. Però no només és coneguda per l’interès natural que desperta, sinó que també té un gran patrimoni cultural, amb jaciments romans, poblets, places carboneres… un lloc per conèixer en profunditat.

A l’Alta Garrotxa s’han trobat restes d’assentaments humans del paleolític, com es poden veure a la coneguda cova del Bisbe, així com restes romanes. Un dels exemples romans més evidents és el castell de Falgars. Hi ha moltes esglésies que també pots acostar-te a veure, les més destacables són la de Sant Cristòfol de Beget i Sant Feliu de Riu.

Podràs visitar els preciosos municipis que pertanyen a la zona com son Beuda, Montagut, Oix, Sales de Llierca, Sant Joan les Fonts, Tortellà i el Vall de Bianya.

El relleu d’aquesta zona és molt desigual, la qual cosa ha condicionat el paisatge, la vegetació i la fauna. El paisatge de l’alta Garrotxa és espectacular amb una massa forestal plena d’alzines i roures. Pots descobrir-la gràcies els itineraris pedestres que et conviden a conèixer cada racó d’aquesta increïble zona. N’hi han sis, estan assenyalats i són fàcils de realitzar. Pots accedir a ells des de qualsevol punt des de la Garrotxa, el Ripollès o Alt Empordà.

Et convidem a que descobreixis tota la nostra comarca, connecta amb la naturalesa i descobreix increïbles llocs que t’enamoraran.