Coneixent La Fageda d’en Jordà

Coneixent La Fageda d’en Jordà

Com ja sabeu estem situats en un lloc extraordinari, d’increïble bellesa, envoltats de tresors naturals i avui volem que coneguis una mica més un d’aquests tresors, únic al nostre país: el bosc de la Fageda d’en Jordà.

Situat a hora i mitja de la ciutat comtal, a la preciosa localitat d’Olot, ens trobem amb aquest increïble bosc. És tan fascinant per que ha crescut en un terreny pla, assentat en una colada de magma, procedent del volcà Croscat un dels més famosos de la zona, encara que hi ha uns 40 cons volcànics més.

No és freqüent el naixement d’aquest arbre a l’altitud a la qual es troba aquest bosc. A més a més, els faigs solen ser arbres de tronc gruixut i branques molt altes, de clima suau i humit. Però en el cas de la Fageda no és així.

Veiem un paisatge trencat, amb grans desnivells, generant un microclima creat pels faigs ja que estan unes molt a prop les unes de les altres, són molt altes i els seus troncs són molt estrets, no deixen entrar el sol, la qual cosa provoca un ambient humit. A causa d’aquest microclima també creixen altres espècies de plantes creant una gran diversitat.

L’erupció d’aquest volcà, fa aproximadament uns 15.000 anys, és la “culpable” de l’increïble paisatge del que gaudim en l’actualitat.

Pots descobrir el bosc de moltes maneres diferents, sempre respectant el medi natural en el que et trobes. Existeixen diferents rutes a peu, amb bici o amb carro tirat per cavalls. Diferents maneres de gaudir d’una zona que no et deixarà indiferent. Pots veure-la en qualsevol època de l’any. A la tardor la Fageda és especialment màgica. Les diferents tonalitats que pots descobrir fan d’aquest lloc un terreny hipnòtic, i a l’estiu els verds tan intensos son molt difícils d’observar en un altre lloc.

El poeta Joan Maragall va escriure un poema que deia: “trobaràs un indret verd i profund com mai cap més n’hagis trobat al món: un verd d’aigua endins, profund i clar; el verd de la Fageda d’en Jordà”

Des de Lava Parc et convidem a que ho descobreixis. No et deixarà indiferent.